БАЛЕТ ПИНОКИО – ФАНТАЗИЈА ЗА ДЕЦУ И ОДРАСЛЕ, ИЗВЕДЕН ДЕВЕТИ ПУТ

Следећи „Пинокио” којим себе или другога можете почастити, на репертоару је већ за седам дана, тј. 5. фебруара 2019, па зато не треба оклевати! Јер, балет „Пинокио”, који доноси много више од класичне приче о омиљеном дрвеном лутку, изведен је по девети пут 29. јануара 2019. године у Српском народном позоришту и зато преносимо утиске из гледалишта.

Извођење траје 75 минута без паузе. Синоћна публика старости од две до 86 година (колико има бака Јања – која није налазила довољно адекватних речи  да захвали на угођају), на моменте је заборављала да дише – очарана игром, костимима, сценом пуном детаља и честих промена.

Они који „Пинокија” још нису погледали, нека се спреме за одличну игру лутка дугачког носа, плавих вила, мачора, цврчка, лисице. За дочарану чаробну шуму, кловна, магарца, пчелице зујалице, полицајце. За циркус у ком плешу разне сподобе, харлекини, дизачи тегова. За жесток шпански плес. За чаробни морски свет са рибицама и огромном ајкулом, невероватним плешућим шкољкама и медузама, вилин-коњицем и преслатким пужићем ког предивно игра дете из балетске школе.

За срећан завршетак имамо бајку са принцом и принцезом уз славље и неочекивану композицију са елементима српског фолклора (жикиног кола и чочека).

Након представе сваки гледалац, а нарочито малишани, према краткој анкети након синоћног извођења, имају изабраног омиљеног јунака са којим очарани одлазе на починак, те се бајка продужава.

Текст и фото: В. Раонић;