БАЛЕТСКА ШКОЛА ИЗ АЛИБУНАРА – ДРУГО МЕСТО НА МЕЂУНАРОДНОМ ТАКМИЧЕЊУ

У суботу 01. децембра 2018. године на Међународном такмичењу балетских школа и студија у Шапцу, ученици балетске школе „Димитрије Парлић“ Панчево са издвојеним одељењем у Алибунару, у јакој конкуренцији од укупно тридесетак такмичара у категорији деце, освојили су престижно, друго место.

Ученици четвртог разреда ниже балетске школе у Алибунару, у класи наставника Ђорђа Дрљана, наступили су са групном плесном тачком „Near light“, у категорији савремена игра, кореографијом предметног наставника Vahagn Hovhannisyan.

Одељење балетске школе у Алибунару састоји се од 4 класе, две класе класичног балета са 29 ученика и две класе народних игара коју похађа 17 ученика, као и једном припремном групом за ученике предшколског узраста. Школске 2000/01 године отворен је смер Народна игра, тако да одељење у Алибунару, заједно са матичном школом из Панчева, постаје прва и једина основна балетска школа за народну игру у држави. Недавно је одељење у Алибунару прославило 20 година свог рада, које је од почетка па до данас похађало 325 редовних ученика, преко 400 полазника у припремном и предшколском балету, а школу је завршило 99 ученика.

Кроз свој рад, ученици су имали велики број јавних наступа, учешћа на такмичењима и фестивалима где су освојили значајне награде. Наставник Ђорђе Дрљан посебно истиче успех бивших ученика Јоване Лалић, Катарине Кљајић, Јелене Кузманов, Тамаре Миливојев, Катарине Ратковић и многих других, који су својевремено освајали награде на републичким и међународним такмичењима. Јована Лалић и Катарина Кљајић постале су врсни балетски педагози и први солисти ансамбла балета Српског народног позоришта у Новом Саду.

Дакле, ово је школа вредна пажње, где се вредно ради, те сходно томе, ни успех не изостаје. Честитамо наставницима и ученицима балетске школе у Алибунару на заслуженом успеху и желимо им пуно успеха у будућем раду.

Извор: Општина Алибунар