„БАЛКАНСКЕ ПРИЧЕ“ – НОВА ИЗЛАГАЧКА СЕЗОНА У КИКИНДСКОЈ „TERRI“

У Галерији Тера уприличено је свечано отварање овогодишње излагачке сезоне, као и промоција савременог уметничког стваралаштва наше земље и региона, коју Град Кикинда кроз програме Центра Тера подржава, од самог оснивања институције. Публика је била у прилици да погледа изложбу “Балканске приче“, ауторке Катарине Поповић, која ће бити отворена до 26. фебруара. Догађају је присуствовала и Валентина Мицковски, чланица Градског већа задужена за културу и образовање.

“Поред Галерије на Градском тргу, Центар Тера поседује и свој Музеј, као и Атеље, који су вредни сваке посете и већ годинама представљају светски бисер наше уметности. Тера је одавно препозната на светској културној мапи, циљ нам је да наши грађани што више уживају у свим програмима које ће Тера пружити“, истакла је Валентина Мицковски.

Центар за ликовну и примењену уметност “Тера“ сваке године објави конкурс на који је за ову излагачку годину пријавило 67 кандидата, а одабрано 10 ауторских изложби, док су предвиђене и две додатне изложбе из фундуса:

“Оно што је интересантно за ову сезону јесте да ће уз сваку изложбу бити организован и пратећи програм који ће бити везан за тему која се обрађује. Организоваћемо панел дискусију која ће се бавити положајем младих уметника и самосталних уметника у нашој земљи, а очекујемо дебатни тим УЛУС-а“, додао је Александар Липован, директор ЦЛПУ “Тера“.

На изложби “Балканске приче“ изложени су радови настали претхоних година. Ради се о првој самосталној изложби младе уметнице:

“Моја идеја је да кроз било који медиј пренесем неку емоцију, па сам тако на примеру порцеланских лименки желела да изазовем нешто у публици што ме испуњава“, истакла је ауторка, Катарина Поповић.

Извор: Град Кикинда