БАМБИЈЕВИ ПАКЕТИЋИ ЗА СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНУ ДЕЦУ

Општина Рума је добила од познате компаније Бамби донацију од скоро три тоне њихових слатких производа. Локална самоуправа је одлучила да од Бамби производног асортимана направи новогодишње пакетиће за сву социјално угрожену децу из наше општине.

Акција поделе пакетића је у току, а председник Општине Рума Слађан Манчић обишао је данас нехигијенско насеље „Рупе“ у близини румског вашаришта, где су уручени први пакети.

„Добили смо 2.860 килограма Бамби производа и ми смо одлучили да то наши волонтери упакују у новогодишње пакетиће и да у овом периоду између Божића и српске Нове године поделимо како ромској деци, тако и деци из најугроженијих породица. Свако дете има право да се обрадује новогодишњим и божићним празницима макар и кроз новогодишње пакетиће, зато смо почели управо одавде из овог ромског насеља где су деца најугроженија. По извештају ромске координаторке Данијеле Тадић, овде има 79-оро деце, ми смо дошли да прво тој деци уручимо пакете, а на територији општине, односно града их има 135, и они ће добити пакете, баш као и деца из свих социјално угрожених породица. Желео бих да се захвалим компанији Бамби, њиховом менаџменту и директору, једноставно што су изабрали Руму и послали нам донацију од готово три тоне њихових производа, вредности од око 600.000 динара“, изјавио је председник Манчић.

Данас је кренула достава новогодишњих пакетића и у селима румске општине.

„50 пакета је достављено у Доњим Петровцима, 50 у Добринцима, по 30 у Краљевцима и Хртковцима, а до краја дана очекујемо допремање новогодишњих пакетића и у Буђановце, Витојевце, Грабовце и Платичево. Верујем да ћемо закључно са сутрашњим даном поделити 1.000 пакетића деци којој су они најпотребнији“, казао је Манчић.

Новогодишњи пакетићи садрже плазма кекс, златни пек, мини чоколадне плазме, наполитанке…

Извор: Општина Рума