„БАНАТСКА КУЋА“ ИМЕ ЈЕ НОВЕ СУВЕНИРНИЦЕ, КОЈА ЈЕ ПОЧЕЛА СА РАДОМ

На градском тргу, као део Туристичке организацијe Града Кикинде, данас је почела да ради сувенирница, под називом “Банатска кућа”, која у својој понуди има различите сувенире, локалних произвођача, који пружају могућност избора за најразличитије укусе купаца. У овом моменту, како је на отварању сувенирнице навела Јасмина Миланков, директорица ТО нису заступљени сви произвођачи, на које рачунају и које планирају.
„Изложени артикли су за почетак да се види шта је оно што Кикинда може да понуди, од најједноставнијих привезака, до занимљивих, уникатних керамичких посуда. Намера нам је да се суграђани заинтересују, дођу и сасвим сам сигурна да ће свако пронаћи нешто за себе. Очекујемо и да ће гости града долазити и ту пронаћи и понети неку лепу успомену из Кикинде. Искрено се надамо да ће сувенирница заживети и да ће остати оваква и бити још богатија за још више производа.
Уз сувенире, сви заинтересовани могу добити информације о туристичкој понуди града, ресторанима, смештајним објектима, с обзиром да ће у објект бити и Туристички информативни центар. Никола Лукач, градоначелник Кикинде посетио је сувенирницу и на тај начин пружио подршку за њен будући рад.
„Могу да кажем да смо истрајали заједнички, након годину дана, од када је у Кикинди отворена ТО. Сигуран сам да ће ово допринети још бољој промоцији нашега града. Додатно ће омогућити да наши мали произвођачи од гастрономске понуде, преко ручно прављених занимљивих предмета, мотивишу туристе да дођу и посете наш град. На тај начин они ће имати могућност да се увере у палету богате понуде, коју нуди Кикинда, да проведу лепе моменте и дане у нашем граду, а уз ове сувенире и да имају лепе успомене на наш град – град добрих људи.“
Сувенирница ће радним данима, током марта и априла бити отворена од 10:00-20:00 сати, суботом, од 10:00-18:00, недеља је тренутно нерадни дан, али намера ТО је, како је навела Миланков, да сувенирница ради свакога дана.

Извор: Град Кикинда