BANATSKI BRESTOVAC: VELIKI POTEZI MALIH IGRAČA

U obilju informacija koje „u doba korone“ mediji plasiraju, mnoge lepe priče nezasluženo ostanu neispričane. Ovog puta pokušaćemo da ispravimo nepravdu i da objavimo jednu od njih, navodi 013info.

 Još u „prvom piku prvog talasa“ kako to ovdašnja „struka“ voli da kaže, u južnobanatskom selu, Banatskom Brestovcu, deca su naučila da njihovo malo nekome znači mnogo.

 – Bilo je teško vreme, početak epidemije Covid virusom. Zbunjeni, uplašeni, komunicirali smo kao roboti. Ali i to je značilo, reč, podrška. Kao vaspitač PPG pri O.Š. „Olga Petrov“ započeli smo online nastavu sa predškolcima. Roditelji su sarađivali, a moja deca jedva čekala da im vaspitačica da „zadatak“. Bila sam u kontaktu sa porodicom u Italiji, gde je Covid jezivo oduzimao živote. Sasvim slučajno sam, kao dete likovnjaka, uzela učešće na likovnom konkursu Somborskih učitelja „Heroji našeg doba“ i poslala rad, kao podršku devojčici Ivi, koja se „lavovski“ borila, kao i svoj deci Italije i pre svega Srbije. Moja deca su sa radošću crtala, kao i uvek. Ubrzo nam je stigla i zahvalnica. Bili smo srećni. Jer, naše „malo“, nekome je značilo „puno“, isprićala je za portal 013info vaspitačica Gordana Uskoković Popović.

 Pohvalnicu je dobila sedmogodišnja Neda Marković, a mališani su još jednom pokazali da su veliki potezi malih igrača. Možda bi na njihovom primeru i veliki igrači mogli ponešto da nauče.

Izvor: 013info