BANATSKO NOVO SELO: SABOR PESME I LEPOTE SRBIJE

Sabor pesme i lepote Srbije“ odžaće se 1. decembra u Sportskoj hali u Banatskom Novom Selu sa početkom  u 18.00, navodi 013info.

Program Sabora:

  • takmičenje pevača
  • izbor za najlepšu devojku u nošnji
  • izbor za najlepši par u nošnji
  • nastup folklornih grupa Doma kulture „3. oktobar“

Specijalni gosti „Sabora pesme i lepote Srbije“ su Izvorinka Milošević, Danka Stojiljković i Rade Jorović. Pevače takmičare i specjalne goste Sabora pratiće Narodni orkestar iz Banatskog Novog Sela, koji vodi profesor Žanijel Šublja.

Takmičiće se više od deset pevača amatera, a svi imaju do 25 godina i pevaće srpske narodne pesme. Predsednik žirija je muzički urednik Radio Beograda – gospođa Mirjana Drobac.

Pedagog za narodnu igru Marija Vukoslavčević pripremila je folklorne grupe – U kulturno-umetničkom delu programa nastupiće sve četiri grupe folklornih ansambala Doma kulture „3. oktobar“, koje će se predstaviti igrama iz Banata, Užica, Niša i Bosilegradskog Krajišta, a koje čine nov deo repertoara našeg igračkog repertoara – kazala je za 013info.

Događaj organizuje Kulturno-prosvetna zajednica Srbije u saradnji sa Mesnom zajednicom i Domom kulture „3. oktobar“ iz Ban. Novog Sela.

Ulaz je slobodan. Na Saboru posetioci će moći da ostave dobrovoljni prilog za trogodišnju Petru Đorđević, koja je na lečenju u Parizu.

Izvor: 013info