Bања Вученовић: ЗАШТО ЈЕ ПОТРЕБНА СРПСКА АНАЛИТИКА

Питају се, одакле потреба за Српском аналитиком? Да кренемо редом. Све је почело далеке 2006. године. Управо сам у то време дошао на идеју да креирам нешто другачије и јединствено, нешто што неће личити на било шта друго на српском интернет небу. Идеја је уз озбиљан труд и рад преточена у дело. Интернет звезда је рођена. И ниједног тренутка нисам се двоумио или бојао да свему томе придодам епитет “Српска”. За разлику од велике већине других.

Свих ових година, у туробној и невеселој српској свакодневници разноразних безличних таблоида, ријалитија, испразних и прежваканих прича, полуистина и дезинформација, јефтиних медијских спинова, захтевна читалачка публика је трагала за истинским, стручним, аналитичким приступом у сагледавању најважнијих друштвено-политичких проблема и изазова савременог света.

Практично од првих дана свог постојања, Српска аналитика настојала је да понуди одговоре на бројне стратешке изазове, недоумице и запитаности са којима се свеколико човечанство суочава у турбулентном 21. веку. У томе смо били и остали први и јединствени.

Данас, глобални свет се налази на озбиљној прекретници, међународни односи сложенији су него икада пре у историји, а наша Србија је и даље на мети различитих центара моћи. Због свега побројаног, Српска аналитика осећа позив и обавезу да се, квалитетним текстовима и анализама угледних и доказаних аутора и стручњака, постави као поуздан оријентир за доносиоце најважнијих политичких  одлука у нашој земљи.

С друге стране, ми постојимо и због Вас, поштовани читаоци Српске аналитике. Без вас не би било могуће изградити овакав – усудићу се да кажем – јединствени бренд. И зато, хвала на поверењу које нам указујете током свих ових година.

Ми ћемо, уз Божју помоћ, наставити да радимо вредно, пуном паром. У наредном периоду, Српска аналитика ће обрађивати и осветљивати многе занимљиве теме. Зато, можете да очекујете мноштво занимљивих текстова и анализа о савременим друштвеним, политичким, економским и геополитичким феноменима о којима други не знају ништа, или из неког разлога о истима не смеју да пишу или говоре.

Ми компромисе те врсте никада нисмо правили, нити ћемo их правити. Нама су, ипак, Србија и добробит нашег народа на првом месту. To je алфа и омега постојања Српске аналитике.

Извор: Српска аналитика