БАШАИД ОБЕЛЕЖИО ДАН СЕЛА И ДАН ОШ „1. ОКТОБАР“

У Основној школи „1. октобар“ у Башаиду, пригодним програмом, у ком су учествовали ученици и запослени, обележен је Дан ове образовне установе, а уједно је обележен и Дан села, датум када је ово место ослобођено у Другом светском рату. Дан школе обележен је спортским такмичењима и квизом, у којима је учествовало свих 300 ученика башаидске школе. Догађају је присуствовао и Богдан Тасовац, секретар Секретаријата за јавне службе, удружења грађана и верске службе.

“Локална самоуправа увек је помагала башаидској школи, тако да је кроз текуће одржавање и поправке, реконструисан кров, замењено је седам санитарних чворова, а замењене су и водоводне цеви. Такође, уграђени су нова лед расвета и видео надзор, а посебно бих истакао замену котла, што је допринело великој уштеди. Град Кикинда наставиће да улаже у ову образовну установу“, рекао је Тасовац.

Спортски дан у школи обухватио је полигон за ниже разреде и фудбал за ученике виших разреда, а уједно је организован и квиз, за ђаке од петог до осмог разреда, који је припремила наставница српског језика:

“Школство у Башаиду датира још од 1777. године, од настанка села, док Основна школа постоји од 1973. године, тако да ћемо наредне године обележити значајан јубилеј од 50 година постојања“, подсетио је директор ОШ „1. октобар“, Мирко Влајков.

Извор: Град Кикинда