БАЗЕНИ ПОНОВО РАДЕ, ДО 250 КУПАЧА У КИКИНДИ И БАНАТСКОМ ВЕЛИКОМ СЕЛУ

Након скоро месец дана паузе, од данас су базени Спортског центра „Језеро“ поново отворени за купаче, али и спортске клубове. Штаб за ванредне ситуације огласио се тим поводом и навео које мере морају да се поштују како би купачи били безбедни. То се, пре свега, односи на број посетилаца, па је прецизирано да у исто време на базенима у Кикинди и Банатском Великом Селу не може да борави више од 250 купача.

Пре почетка купања обавезни су прање, чишћење и дезинфекција простора и лежаљки, али и проветравање свих просторија. На улазу у објекте мора бити постављена дезобаријера, као и средство за дезинфекцију руку, док је обавезно туширање пре и након уласка у воду. Након затварања базена, лежаљке морају свакодневно да се перу и дезинфикују. Обавезна је дезинфекција свих површина које се често додирују, попут шалтера за продају улазница, квака, кабина за пресвлачење, као и степеница за улазак у базен. Тоалете треба редовно дезинфиковати, а у њима морају бити обезбеђени сапуни, тоалет папири, папирни убруси и средства за дезинфекцију руку.

Отпад треба одлагати у канте за смеће са педалом за ножно отварање, како би се избегло додиривање површине канте. Дозвољен је и рад кафетерији и другом простору за послуживање хране и напитака, уз придржавање мера физичке дистанце. Зато столове треба поставити на два метра удаљености. Запослени су обавезни да носе маске на прописан начин, као и да спроводе појачану хигијену руку. Базени у Банатском Великом Селу радиће до краја месеца, док ће у Кикинди, уколико време дозволи, купалишна сезона трајати и током септембра.

Извор: Град Кикинда