ББЦ ПОНОВО У КИКИНДИ ЗБОГ СОВА

Градоначелник Кикинде, Павле Марков, уприличио је данас пријем за део екипе ББЦ која је по други пут боравила у највећем урбаном станишту сова ушара на свету. Пријему су присуствовали и наши стручњаци. Предводио их је Милан Ружић, председник Друштва за заштиту и проучавање птица Србије. Уз материјал снимљен 2015. године, кадрови сова, Кикинде, али и изјаве наших суграђана, биће искоришћени за природњачки серијал о дивљим животињама у градовима:

„Сјајно звучи податак да ће овај серијал, почетком следеће године, видети око пола милијарде људи. Добили смо најбољу могућу медијску промоцију. Читав свет чуће за Кикинду и наше сове. У серијалу ће се, поред прича из Рима, Амстердама и Њујорка, наћи и ова наша о совама. Велико ми је било задовољство да вас угостим и да у наредном периоду осмислимо нове пројекте“, рекао је Марков.

Екипа ББЦ, и овога пута, у Кикинду је стигла са председником Друштва за заштиту и проучавање птица Србије:

„Они су снимали од понедељка до четвртка, а пријатно их је изненадио топао и срдачан пријем домаћина. За врло кратко време су дошли до квалитетног материјала. Сада су снимали сове, али су забележили и изјаве обичних људи. Сова је због неуобичајено топле зиме мање и у центру Кикинде. Нема разлога за бригу, јер је слична ситуација и у другим деловима Србије. Са становишта даљег развоја еко туризма, ово је за ваш град веома значајно. То је најбрже растућа грана туризма. Људи путују да виде тигра, лава или сову. Ваш центар је резерват природе и једини у свету је заштићен због птица“, указао је Ружић и Кикинђанима предложио да у даљи развој еко туризма укључе и партнере из суседне Румуније.

Извор: Град Кикинда