БЕБИ КОЗМЕТИКА СКРИВЕНА МЕЂУ ПОЉОПРИВРЕДНИМ МАШИНАМА

Цариници су 20. маја 2020. године на улазу граничног прелаза Батровци, у сарадњи са полицијом, спречили покушај кријумчарења луксузне беби козметике скривене међу половним машинама за балирање сена.

Прекршај је откривен након што је у поподневним часовима на ред за редовну контролу пристигао камион београдских регистарских ознака који је као товар пријавио шест употребљаваних машина за балирање сена.

Цариници су се одлучили за детаљан преглед пријављеног товара и тада међу уредно пријављеним пољопривредним машинама затекли мноштво кутија са беби козметиком којој ту свакако није било место.

Због тога је на самом прелазу обављен истовар, а товарни део камиона као и његова кабина детаљно су прегледани.

Откривено је да се у товарном делу камиона, али и у кабини на кревету, налази укупно 298 кутија испуњених кријумчареним козметичким производима за децу.

Највише је било крема – 1440 комада „Chicco baby moments, Crema Ricca 100ml“, затим 246 шампона „Chicco baby moments, 2in1 Bagno shampoo“, као и 84 млека за тело „Chicco baby moments, Crema corpo-body lotion“.

Возач камиона у коме је откривена непријављена беби козметика, 37-годишњи српски држављанин, потврдио је да је робу он лично сакрио међу половне машине и у кабину камиона, па је против њега покренут прекршајни поступак. 

Вредност откривене кријумчарене беби козметике процењена је на преко 1,3 милиона динара.