БЕРБА КУКУРУЗА ЗАВРШЕНА, ПОЉОПРИВРЕДНИЦИ ЧЕКАЈУ БОЉУ ЦЕНУ

Берба кукуруза у атару Доњег Срема приводи се крају. Уколико временске прилике дозволе, већ у наредних неколико дана берба кукуруза би требало да буде завршена, а као и претходних година највећи део ратара кукуруз ће оставити на чување у складиште и чекати бољу цену, јер тренутна цена не задовољава пољопривреднике, и то је оно што их највише брине.

Колико је кукуруз значајан производ говори чињеница да је у сремском атару готово незамисливо да свака друга њива нема ову културу. Берба се ближи крају, а пољопривреднике мучи само цена, с обзиром да су са приносима задовољни.

И стручњаци су се сложили да је ово веома успешна година што се приноса тиче, али да у потпуности схватају незадовољство пољопривредника због цене од тренутних 14 динара.

Што се тиче сремског атара, са око 70 процената површина скинуто је кукуруза, а ако време послужи у наредних неколико дана биће све завршено.

Било да је реч о кукурузу у зрну или клипу, род је добар, а остаје још да се види крајња цена, и тек онда процени да ли су пољопривредници на „позитивној нули“ како сами наводе, или ће бити и за обнову механизације, па да се бар није „за џабе“ радило.

Izvor: RTV