БЕШЧАНИ У ВРХУ ЕВРОПСКОГ РУКОМЕТА: РУКОМЕТАШИМА „ХАЈДУКА“ СРЕБРО НА ТУРНИРУ У ВЕСПРЕМУ ЗА УЗРАСТ ДО 14 ГОДИНА

Млади рукометаши бешчанског „Хајдука“ освојили су сребрну медаљу на међународном турниру за рукометаше до 14 година у Веспрему. У веома јакој конкуренцији младићи су у неизвесним утакмицама победили чешког првака „Зубри“ 20:19, а након тога мађарског рукометног гиганта Пик Сегед резултатом 23:22.

У финалу их је дочекао домаћин Веспрем који их је победио са 3 разлике-23:20, и то пре свега захваљујући премору бешчанских рукометаша. Наиме, дан раније играли су Супер лигу Србије са веома јаком Адом победивши их 23:15 и Пролетер из Зрењанина са 14:11.

Дечаци из Бешке достојанствено су представили свој клуб, Бешку, општину Инђија и Србију, како залагањем и борбом на терену тако и понашањем ван њега. Какав утисак су оставили показује и то да су током боравка добили неколико позива за учествовање на бројним европским турнирима на којима учествују само најбоље екипе.

За веома кратко време млади рукометаши Бешке су под тренерском палицом Дарка Тривковића оставили снажан утисак у рукометном свету Србије али и Европе, обзиром да су до сада учествовали на неколико европских турнира освајајући неку од медаља.

Иначе, РК „Хајдук“ из Бешке учествовао је овом турниру на позив мађарског рукометног гиганта Веспрема.

Извор: Општина Инђија