БЕСПЛАТНО МАТУРСКО ВЕЧЕ ЗА СВЕ МАТУРАНТЕ У ОПШТИНИ БЕОЧИН

Више од 100 ученика и њихових наставника из две основне школе са територије општине Беочин ће и ове године имати бесплатну прославу матурске вечери чије ће трошкове сносити Општина Беочин, потврдила је данас председница општине Беочин Биљана Јанковић.

Према њеним речима, ово је друга година заредом да локална самоуправа у Беочину покрива трошкове матурске вечере за матуранте Основне школе „Јован Грчић Миленко“ из Беочина као и матуранте Основне школе „Јован Поповић“ из Сусека, које су једине две школе на територији општине Беочин.

„Ову новину смо увели прошле године као знак пажње и подршке нашим осмацима, школама али и родитељима. Још једна генерација беочинских ђака ће ускоро прославити крај једне етапе свог школовања и одрастања и драго нам је што смо у прилици да будемо део њихових најлепших успомена. Матура је код нас заиста посебан догађај не само за ученике већ и за њихове породице и пријатеље и идеја је била да уз све трошкове са којима се суочавају родитељи, не буде бриге око сале за ресторане и матурску вечеру. Као што смо прошле године најавили, радимо на томе да уз бесплатне уџбенике које Општина обезбеђује свим ученицима основних школа, бесплатна матура постане стална пракса код нас у Беочину.“, рекла је Јанковић.

Општина Беочин овим путем свим ученицима и наставницима жели успешан завршетак школске године и најлепши провод на матурској вечери!

фото: Општина Беочин

Извор: Општина Беочин