BESPOVRATNA SREDSTVA ZA 73 ZADRUGE

Za dodelu bespovratnih sredstava zadrugama iz južne, centralne, istočne i zapadne Srbije, kao i iz AP Vojvodine i Kosova i Metohije, ministar bez portfelja zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić potpisao je 73 ugovora. Ukupno je dodeljeno 804.000.000 dinara. Za stare i novoformirane zadruge izdvojeno je 685.000.000, a za složene zadruge 119.000.000 dinara. Novac je namenjen za 14 stočarskih, devet voćarskih, 12 ratarskih, četiri povrtarske, sedam pčelarskih, četiri zadruge koje se bave proizvodnjom lekovitog bilja i 21 zadrugu koje imaju višu fazu prerade proizvoda.
Ove ugovore potpisali su i gradonačelnici i predsednici opština. Na taj način dali su podršku lokalnih samouprava ovom projektu od nacionalne važnosti. Inače, ovaj novac se dodeljuje u okviru Programa podrške sprovođenju mera ravnomernog regionalnog razvoja Republike Srbije, učešćem države u ekonomsko-finansijskim podsticajima za osnivanje novih i investiciona ulaganja u  projekte postojećih zadruga u 2018. godini.
Svečanom potpisivanju ugovora u Palati Srbija prisustvovali su i predsednici Zadružnog saveza Srbije i Zadružnog saveza Vojvodine Nikola  Mihailović i Radislav Jovanov, kao i prof. dr Miladin Ševarlić, prof. dr Zoran Keserović i drugi gosti.

Izvor: poljoprivrednik