БЕСПОВРАТНА СРЕДСТВА ЗА ЕНЕРГЕТСКУ САНАЦИЈУ 75 ДОМАЋИНСТАВА

Уручено је 75 уговора вредних непуних 13 милиона динара, од којих је половину обезбедила пећиначка локална самоуправа, а половину Министарство рударства и енергетике.

Председник општине Пећинци Синиша Ђокић уручио је јуче уговоре о додели бесповратних средстава домаћинствима за енергетску санацију стамбених објеката, у оквиру пројекта “Чиста енергија и енергетска ефикасност за грађане у Србији”, који суфинансирају Министарство рударства и енергетике и Општина Пећинци.

Председник Ђокић је истакао да општина Пећинци трећу годину заредом учествује у програму унапређења енергетске ефикасности и да јој је циљ да грађанима омогући удобније домове, мањи утрошак енергије и самим тим мање рачуне за утрошену енергију.

„Општина Пећинци је једна од индустријски најразвијених општина у Србији. Самим тим морамо да водимо рачуна и о заштити животне средине. И ови наши конкурси су један од показатеља како се општина Пећинци понаша према својим грађанима и самим тим и према заштити животне средине. Министарство рударства и енергетике је најавило нове конкурсе у априлу месецу. Општина Пећинци ће опет конкурисати. Као што сам малопре рекао и грађанима, ми нећемо стати док све наше грађане не будемо енергетски заштитили“ – изјавио је Ђокић.

Уручено је 75 уговора вредних непуних 13 милиона динара, од којих је половину обезбедила пећиначка локална самоуправа, а половину Министарство.

Милош Митић из Шимановаца искористиће средства за замену дела столарије на свом дому који до сада још увек није успео да замени.

„Велика је олакшица. Ја нисам имао у плану да то радим ове године, али са олакшицом, то је мени буквално покрило 50 одсто трошкова, с обзиром да је мањи део средстава и мања цена те замене. Да није било тога вероватно бих замену одложио за две године“ – рекао нам је Милош Митић.

Уручено је 60 уговора о суфинансирању замене столарије, 9 уговора за постављање спољне изолације, 4 уговора за уградњу соларних панела и 2 уговора за уградњу топлотних пумпи.

Извор: Општина Пећинци