БЕЗБЕДНОСТ ДЕЦЕ НА ПРВОМ МЕСТУ: ПОДЕЉЕНО 420 АУТО СЕДИШТА

У циљу повећања безбедности учесника у саобраћају Општина Инђија обезбедила је преко Савета за безбедност саобраћај општине Инђија 420 аутоседишта. Подела је вршена у великој сали Културног центра где се одржала и обука за постављање седишта у аутомобилу као и значај коришћења ауто седишта у саобраћају.

Том приликом родитељима се обратио председник општине Инђија Владимир Гак који је навео бројне мере које локална самоуправа спроводи у циљу повећања безбедности саобраћаја.

„Безбедност деце се налази у самом врху приоритета што смо и показали претходних година. Осим тога, са поносом могу истаћи да од септембра ниједно дете неће бити на листи чекања јер смо изградили нови вртић“.

Да подсетимо, Општина Инђија увела је бројне мере за подршку породици, од финансирања вештачке оплодње и накнада за прво и треће дете, преко инвестирања у предшколске и школске објекте, награђивања најбољих ученика и сталног раста студентских стипендија, до  одлуке да се изградњом новог вртића обезбеде услови да свако дете похађа предшколску установу.

Акција поделе аутоседишта уведена је пре две године и наставиће се у наредним годинама.

Извор: Општина Инђија