БИБЛИОТЕКА НАГРАДИЛА НАЈБОЉЕ УЧЕСНИКЕ КОНКУРСА „СВЕТИ САВА И ЂАЦИ“

На свечаности у Градској библиотеци „Атанасије Стојковић“ у Руми данас је организована изложба најбољих радова са дечијег ликовног конкурса „Свети Сава и ђаци“, а додељене су и пригодне награде најбољим ученицима, занимљиве књиге прилагођене њиховом узрасту.

На конкурс је пристило преко 30 радова, а учестовали су ученици четвртих разреда основних школа из румске општине, напоменула је Мирјана Белошевић, библиотекарка дечијег одељења.

„Деца су веома креативна, само им треба пружити прилику да се искажу. На конкурс нам је стигло преко 30 радова, три најбоља смо наградили, а такође додељене су и захвалнице другим учесницима. Прошле године светосавски конкурс је био литерарни, ове године ликовни. Трудимо се да библиотеку афирмишемо међу децом, да у њу радо долазе, да уживају у читању, али и да уче и обогаћују своје знање“, рекла је Мирјана Белошевић.

Прву награду на ликовном конкурсу освојила је Магдалена Борковић ученица ОШ „Миливој Петковић Фећко“ из Платичево, друга награда је припала Владимиру Милојковићу ученику ОШ „23. октобар“ из Кленка, док је трећу награду добила Мира Марјановић из путиначке ОШ „Доситеј Обрадовић“.

Победница Магдалени Борковић није очекивала награду, али каже је веома срећна због ње.

„Ово ми је прва награда коју добијам. Баш сам срећна, јер награду нисам очекивала. Сама сам дошла на идеју како да нацртам, а касније и обојим свој рад. Иначе, волим да цртам, бојим, сликам, па сам врло радо учествовала у конкурсу“, уз осмех констатује Магдалена.

Извор: Општина Рума