БИЦИКЛИМА ДО БЕЉАНСКЕ БАРЕ

И ове године Србобранци су дали пун допринос обележавању „Европске недеље мобилности“. Више од 200 љубитеља вожње бициклом, посебно оних најмлађих – ученика основних школа, рекреативно се у колони у недељу провозало до Бељанске баре и назад, и на тај начин послало снажну поруку о важности алтернативних видова превоза, не само бицикла, и потреби смањења употребе возила која користе фосилна горива, попут аутомобила или аутобуса.

„Србобран традиционално обележава ‘Европску недељу мобилности’, уз организациону подршку општине Србобран и Канцеларије за локални економски развој. Одзив је, као и увек, био добар и мислим да је важно да одржимо континуитет промоције здравих стилова живота, као што је бициклизам, али и промоције Бељанске баре, која има велики туристички потенцијал, још увек неискоришћен до краја. Потребно је радити на томе како би добили леп простор за нашу децу, за рекреативце, али и за оне који се можда желе бавити и неком другом врстом туризма или спорта“, рекао је Радивој Дебељачки, члан Општинског већа и један од бициклиста у колони. Он је захвалио и Јавном водопривредном предузећу „Воде Војводине“ што је и ове године обезбедило два чамца за пловидбу Бељанском баром.

Као и увек, део „Европске недеље мобилности“ било је и једно од најангажованијих србобранских друштава када се говори о здравим стиловима живота – Друштво за борбу против шећерне болести „Плави круг“. Сви учесници имали су прилику да на лицу места измере ниво шећера у крви и крвни притисак, те чују важна савете о исхрани, физичкој активности и другим темама важним за здравље људи.

Извор: Општина Србобран