БИЦИКЛИМА ДО РУСКОГ СЕЛА И НАЗАД, ПРОМОЦИЈА ЗДРАВИХ СТИЛОВА ЖИВОТА

По шести пут “Европска недеља мобилности” обележена је рекреативном бициклистичком вожњом од Кикинде до Руског Села и назад. Пред бициклисте је постављен највећи изазов, али то није утицало на заинтересованост суграђана да се прикључе рекреативној вожњи:

– Имамо преко 200 пријављених, а од тога више од 80 одсто су деца. Основцима и средњошколцима највише се свиђа ова активност, што је и у складу са циљевима које смо поставили на почетку. То је промовисање здравог живота, бициклизма и дружења у природи- рекла је Мирослава Крнић, секретарка Секретаријата за пољопривреду, рурални развој и заштиту животне средине града Кикинде. За бициклисте је организовано и дружење у Етно кући “Торонтал”. Бициклистичка тура дуга је тридесетак километара, у оба правца. Град Кикинда обезбедио је сву неопходну техничку подршку. Осим мајстора за бицикле, колону је пратила полицијска и медицинска екипа. Једна од најстаријих учесница била је Даница Симић (73), а деветогодидишњи Андрија Глигорин један од најмлађих:

– Прикључио сам се вожњи јер моја мама иде са својим ђацима, Пожелео сам и ја да идем са њом. Волим бицикл и често га возим- рекао је млади бициклиста.

Извор: Град Кикинда