БИЦИКЛИМА НАГРАЂЕНИ НАЈУСПЕШНИЈИ УЧЕНИЦИ У КВИЗУ “САОБРАЋАЈНИ ЗНАЛЦИ”

Традиционално град Панчево додељује бицикле ученицима основних школа који су остварили, ове године, најбоље резултате у квизу“Саобраћајни зналци”. У питању су ученици четири основне школе: “Стевица Јовановић”, која је победник квиза и учесник финала у Београду, затим “Мирослав Антић”, “Јован Јовановић Змај” и “Доситеј Обрадовић” из Омољице. Ове године подељено је 20 бицикала ђацима који су били најбољи у поменутом квизу.

Предраг Живковић, члан Градског већа града Панчева, задужен за саобраћај и комуналну делатност поздравио је ученике, честитао им је на оствареном успеху и свечано уручио бицикле:

– У питању је последња акција за ову годину градског Kомитета за безбедност саобраћаја. У току протеклог месеца, организовали смо квиз под називом “Саобраћајни зналци” где су учествовала деца из четири наше основне школе. У питању су старији основци, деца од петог до осмог разреда. Саобраћајни квиз доста подсећа на друштвену игру “Не љути се човече”, примерен њиховом узрасту. Донели смо одлуку да свим учесницима поделимо бицикле. На тај начин смо хтели да покажемо да пре свега желимо да наградимо уложени труд у образовање код свих учесника овог квиза и да њихове другаре, будуће учеснике или овог или квиза сличног формата, мотивишемо да још више уче, како би и они били награђени следеће године. Ове године поделили смо 20 бицикала, нешто више него што смо иначе делили претходнх година. Било је толико расположивих средстава и зато је донета одлука да сви они који су учествовали буду награђени, а такође и као новогодишњи поклон за њих. Наставићемо и наредне године са оваквим акцијама.

Извор: Град Панчево