„БИЦИКЛОМ ЗА БЕБЕ“ – НА ЦИЉУ ПОСЛЕ ПРЕЂЕНИХ 8.000 КМ

Ротари клуб Панчево и  дистрикт 2483 Србија – Црна Гора организовали су велику хуманитарну акцију “Bike for Babies” (Бициклом за бебе) чији је циљ набавка инкубатора за дечје одељење Опште болнице Панчево, а главни промотер акције је наш бициклиста Душан Дуле Милојков, који је 1. јуна кренуо из Панчева и возио кроз Србију, Црну Гору, Републику Српску, Словенију, Италију, Шпанију, Португал, Француску и Белгију, све до Брисела, укупно око 8.000 километара за 67 дана.

На том путу, који ево траје више од два месеца, дочекивали су га у 60 градова представници Ротари клубова, обезбеђивали смештај, одмор и донирали новац за набавку инкубатора, на посебно отворени рачун Ротари клуба Панчево, за набавку инкубатора за превремено рођене бебе. Ротари је иначе организација пословних и професионалних људи удружених широм света у циљу пружања хуманитарне помоћи, подстицања високих етичких стандарда у свим професијама и унапређења добре воље и мира у свету. Њихов мото “Несебично служити”, почива прије на личном уверењу и примеру. Јер, свака акција помоћи онима који су у стању потребе –  ма како се она наизглед чинила малом и неважном, покреће замајац великог и моћног ротаријанског точка. У том духу организована је и ова акција, слажу се ротаријанци. 

Док чекамо да се Дуле врати са још једне хуманитарне мисије, подсећамо да је он, као пасионирани бициклиста, дугогодишњи промотер Ковина и Јужног Баната уопште, те да је своја путовања, кроз која је пре свега промовисао здраве стилове живота, описао и докуметовао кроз 15 путописних књига и 4 документарна филма.  И овога пута, Душану је сапутник камера, па ће након повратка из Брисела који је био крајње одредиште, направити документарни филм. О фантастичним утисцима са овог невероватног хуманитарног путовања, Дуле Милојков причаће нам и кроз будућу нову књигу, а за прве утиске замолићемо га чим се јави овде, у Ковину, где ради.

Подсетимо, Милојков је уочи путовања добио подршку локалне самоуправе и захвалио председседници општине на промо мајицама на којима је Ковин, заједно са Панчевом, полазна тачка, као и на ангажовању да му се омогући дуже одсуство са рада у „Ковинском комуналцу“, где је запослен, како би реализовао путовање. Уз овај текст погледајте фотографије са првог дела путовања кроз Србију, Црну Гору и Словенију. Мноштво записа и фотографија из осталих вземаљаљ пратите на фб страници „Bike for Babies“. 

Фото : Дуле уочи пута у панчевачкој болници покрај старог инкубатора

Извор: Општина Ковин