„БИСЕР“ ИЗЛАГАО РАДОВЕ У СО СРБОБРАН

Младе особе са сметњама у развоју, окупљене у Удружењу „Бисер“, заједно са стручним лицима која брину о њима, организовале су данас у Скупштини општине Србобран продајну изложбу божићних и новогодишњих украса, које су сами израдили на својим радионицама.

„Услед епидемије нисмо били сигурни да ли да уопште одржимо изложбу, али смо у последњем тренутку направили договор и изложба је одржана, у мањем формату али ипак је лепа. Сви су у обавези да носе маске, користе се средства за дезинфекцију, а особе заинтересоване да виде и купе украсе улазе појединачно у салу, чиме смо испоштовали прописане мере. Много нам значи што у овој години најзад можемо негде да се појавимо и прикажемо радове наших корисника. Они су срећни што ето бар пред Нову годину могу да се похвале својим умећем, а обрадује их свака појединачна продаја. Драго им је што се људима свиђа оно што направе. Како је ово била једина прилика за излагање, донели смо све што смо могли, па су се ту поред украса и честитки нашле и икебане свих величина, стољњаци, натстољњаци и друго“, истакла је Мартина Хабина, водитељ активности и медицинска сестра у Удружењу „Бисер“.

У „Бисеру“ још увек не знају да ли ће бити посете Деда Мраза дневном боравку удружења, јер је здравствена ситуација и даље забрињавајућа. Остаје нада да ће се у наредним данима поправити, или да ће се бар обезбедити стриктно контролисани услови у којима би пакетићи били подељени.

Извор: Општина Србобран