BIZNIS INKUBATOR ZA VISOKO KVALITETNU HRANU

“Biznis inkubator je srpskoj industriji hrane omogućio poslovnu podršku koja će u narednom periodu postati dugoročno održiv način da se pomogne malim i srednjim preduzećima”, kazao je direktor USAID Projekta za konkurentnu privredu Aleksandar Pavlović na panel diskusiji “Razgovori sa ukusom”.

Prema njegovim rečima, rezultat inicijative biznis inkubatora su novi i visoko kvalitetni proizvodi koji su kroz taj model lakše izašli na tržišta i ostvarili inovacije u svom sektoru.

“Ovakva podrška je veoma važna proizvođačima s obzirom na to da se većina njih suočava sa teškim izlaskom na tržište i ima težak pristup finansiranju”, rekao je Pavlović.

On je ukazao da je Amerika jedan od najznačajnijih inovatora u prehrambenoj industriji i da se u toj zemlji poslednjih godina razvijaju različiti modeli inkubatora.

“Lokalna mala i srednja preduzeća koristila su ekspertizu biznis haba u ključnim poslovnim oblastima, kao što su prerada hrane i tehnologija, brendiranje, dizajn proizvoda i usluge marketinga, kako bi na taj način obezbedili plasman u maloprodaji”, kazao je Palović.

Dodao je da kompanije iz prehrambene industrije prilikom razvoja proizvoda moraju da posvećuju više pažnje istraživanju tržišta i potrebama potrošača.

Izvor : Beta