BK ČARNOK DONEO SRBIJI DVE BRONZE, DAJANA GRMUŠA NAJBOLJA DOMAĆA TAKMIČARKA

U Subotici je nedavno završeno međunarodno takmičenje „Vojvođanska zlatna rukavica“ na kojem je zapažen nastup imalo četvoro takmičara Boks kluba „Čarnok“, navodi nasemesto.

Stefan Camović, Dajana Grmuša, Dušan Drinčić i Sandra Bril nastupili su kao deo dvadesetsedmočlane reprezentacije Srbije i lavovski se borili za boje svoje zemlje i kluba.

Mladi Camović, koji je već četvorostruki prvak Srbije i Vojvodine, već prvog dana je u eliminacijama pobedio reprezentativca Bugarske Božidara Džuhrova. Nažalost, usled nedostatka sportske sreće, Stefan je narednog dana zadobio poraz od reprezentativca Turske. Camović će za nešto više od mesec dana predstavljati Srbiju na Evropskom prvenstvu za mlade u Bugarskoj.

Sandra Bril je prvog takmičarskog dana poražena od Indijke Minakši. Svoj nastup u kategoriji do 81 kg imao je Dušan Drinčić, koji je reprezentativca Rumunije Faris Maruana savladao prekidom u drugoj rundi i doneo pobedu Srbiji, a zatim je u polufinalnom meču poražen od Turčina Ersoja. Drinčić je na ovom takmičenju osvojio bronzu za Srbiju.

Posle sjajne pobede nad Mađaricom Hanom Lakotar, Dajana Grmuša je poražena od predstavnice Kazahstana Anel Sakiš. Pored toga što se izborila za bronzu, Dajana Grmuša osvojila je i pehar za najbolju domaću takmičarku. Za nju ćemo uskoro moći da navijamo na Evropskom prvenstvu u Bugarskoj gde će nastupiti kao član reprezentacije Srbije.

Kako kažu u Boks klubu “Čarnok”, naporan rad je doneo medalje i učinio da Vrbas ima sportiste kojima se ponosi.

Od 14. do 18. avgusta nas čeka Juniorski kup nacija u boksu, koji će se u Vrbasu održati po treći put, a za reprezentaciju Srbije nastupaće Damir Jajić, takmičar Boks kluba “Čarnok”.

Izvor: nasemesto