БЛИЖИ СЕ КРАЈУ ФАЗНА РЕКОНСТРУКЦИЈА ШКОЛСКЕ ФАСАДЕ

Фасада ОШ “Јован Поповић” реконструише се након скоро седам деценија, а обиман посао обавља се фазно од претпрошле године. Средства у износу од 2,3 милиона динара, за овогодишње радове, обезбеђена су из градског буџета. Да ће нову школску годину и 336 ученика, зграда дочекати у потпуно новом руху, данас се уверио и Павле Марков, градоначелник Кикинде. Локална самоуправа је и претходних година издвојила значајна средства, како би се ђацима и просветним радницима створили квалитетнији услови за праћење и извођење наставе:

– У дворишном делу све изгледа неупоредиво боље него раније. Извођачу радова преостала је реконструкција фасаде на уличном делу школске зграде. Континуирана улагања дају резултате, а преостао још један мали део у фискултурној сали. Врло је вероватно да ћемо те радове окончати већ наредне године. То ће означити и завршетак целокупне реконструкције ове градске школе- саопштио је Марков. Директорица ОШ „Јован Поповић“, Јелена Крвопић, навела је да реконструкција фасаде одмиче жељеном динамиком:

– Ово је трећа фаза, а претходила су јој друга и прва фаза адаптације фасаде. Поред фасаде, кључни проблем односио се на реконструкцију школског дворишта које је, такође, успешно окончано. Престаје нам још да решимо проблем прокишњавања крова фискултурне сале. Као што је и градоначелник најавио, радови би могли да стартују већ током идуће године- навела је Крвопић и прецизирала да фасада није рађена још од 1950. године.

Извор: Град Кикинда