BLOKSTOK – drugo poluvreme

Drugo poluvreme je započelo mirisom benzina i nagorelih guma začinjeno sa novosadskom grupom Uv, Digla se prašina u železničkom parku, au, kako su zaprašili…

 

U vazduhu se osećala neka napetost, mada su organizatori bili maksimalno profesionalni, korektni i uviđajni, naročito prema predstavnicima „sedme“ sile. Evidentno je bilo da „starih“ faca iz Bloka nema, a ni mlađa populacija nije nešto bila viđena. Bkokstok bez Blokovaca, ne ide to.

U 20 časova nastupio je Rok Hor, koji je oduševio prisutne posetioce.

Onda je nastupila Amajlija, publika je lokal patriotski nastrojena, svaka se pesma zna, oseća se da polako pristiže sve veći broj posetilaca.

Majstorskim koracima Čombe i ekipa Amajlije dižu atmosferu u publici, ali nedostaje onaj neponovljivi „šmek“ Blokstoka.

U zadnjem sekundu napada Amajlije u igru ulazi Marelja, glavni vezni igrač i postiže ono što smo svi osećali da fali. Osnivač Blokstoka i Blokovci su napunili prostor oko bine i u samom parku, žurka je mogla kulminira.

Čombe i ekipa iz Amajlije preuzimaju publiku pod svoje i Blokstok, konačno postaje Blokstok.  Pogodak koji donosi pobedu, „Blok i Blokovci, zajedno za Novi Sad“, kako bi Čombe otpevao.

 

Nakon Amajlije nije bilo teško da Mortal kombat usija publiku i da se prava pozitivna atmosfera pronese kroz ceo Novi Sad.

 

Mlađi kolega, koji je pratio Blokstok u mom društvu, već treću godinu zaredom, nakon nastupa Mortal kombata se toliko umorio da smo morali napustiti koncert, ali smo kroz prozor čuli nastup „Ritma nereda“, čiji se naziv uklopio u atmosferu Blokstoka.

Kao sa početka izveštaja, tačno u minut Blokstok se završio, velikom pobedom svih. Vidimo se sledeće godine na Blokstoku, odzvanjalo je ulicom!

Vidimo se!

fotografije Medija Portal