БОДОВИ ЗА ЛИДЕРСКУ ПОЗИЦИЈУ

У оквиру 8. кола Општинске лиге Пећинци, у Ашањи су се јуче састали домаћи фудбалери и фудбалери Купинова. Општински дерби донео је и промену на челу табеле. Камени је освојио бодове, који су га поново довели на лидерску позицију. Како је првенство врло кратко, остаје да се види да ли ће тренутна предност Каменог од три бода у односу на Купиново бити и одлучујућа. У сваком случају, победник јучерашње утакмице је и у додатној предности, с обзиром да је у оба меча освојио бодове.

И поред неугодног ветра, утакмица је била доста занимљива. Већ после два минута игре Купиново је дошло у резултатску предност – у 2. минуту, Милутиновић одлично изводи слободан ударац, а лопта завршава иза леђа Ивановића. До поравнања резултата долази после двадесетак минута игре – на убачену лопту из угла, с леве стране, одлично реагује Радојчић, који је био одлично постављен на другој стативи, те му није било тешко да савлада Ђуричића. Домаћин је одлучније ушао у наставак утакмице, те у 48. минуту долази у вођство – после дуплог паса Јовановића и Недовића, уследио је прецизан шут Недовића у даљи угао гола Ђуричића за 2:1, што је уједно био и коначан резултат.

Коначан резултат: Камени – Купиново 2:1 (1:1)

Након јучерашње дерби утакмице Општинске лиге Пећинци своје утиске изнела су оба тренера – Зоран Јефтић, тренер ФК Камени и Драган Курјачки, тренер ФК Купиново.

„Дерби и као сваки други дерби: тврда и тешка утакмица. Честитао бих, најпре, ривалу на борбеној, фер и коректној игри. Наравно, све похвале заслужују и моји играчи, који су показали завидни квалитет и вољу, што је и резултирало крајњим резултатом. Нормално, ово није крај. Пред нама има још утакмица. Свака је битна и за сваку се посебно спремамо. Видећемо на крају где ће нас то довести“ – рекао нам је тренер Каменог Јефтић.

„Драго нам је што је дерби протекао у правом фудбалском амбијенту. Камени је заслужено победио, мада смо и ми имали шанси. Окрећемо се следећем дербију, утакмици против ОФК Брестача. Покушаћемо да до краја све ривале победимо, па шта буде – буде“ – казао је тренер Купинова Курјачки.

АШАЊА. Игралиште: ФК Камени. Гледалаца: 400. Судија: Стефан Мушицки (Рума). Помоћници: Бојан Павловић (Огар) и Никола Живановић (Сремски Михаљевци). Делегат: Слободан Орловић (Обреж). Стрелци: 0:1 Милутиновић у 2, 1:1 Радојчић у 24 и 2:1 Недовић у 48. минуту. Жути картони: Милеуснић, Сали, Блануша, Ивановић и Радојчић (Камени), Алексић, Радошевић, Стајчић и Вукић (Купиново).

КАМЕНИ: Ђ. Ивановић, Лабухар, Добрић, Добриковић, Блануша, Милеуснић (од 64. С. Ивановић), Јовановић, Недовић, Сали, Радојчић (од 90. Цвејић) и Марковић.

КУПИНОВО: Ђурићић, Михајловић, Јефтић, Стајчић, Вукић, Плавшић (од 82. Павловић), Будимчић (од 54. Зујић), Милутиновић, Алексић (од 74. Бошковић), Радошевић и Савић.

Извор: Општина Пећинци