БОГАТ ПРОГРАМ КЊИЖЕВНИХ СУСРЕТА У БИБЛИОТЕЦИ

Од половине новембра, а у сусрет празницима када се претпоставља да ће свако пронаћи времена за добро штиво, Библиотека „Вук Караџић“ Ковин организовала је низ програмских садржаја за читаоце.
15.новембра гостовала је Мирјана Бобић Мојсиловић и читаоци су били у прилици да се упознају са њеним целокупним књижевним опусом; 22. новембра у ковинској библиотеци гостовала је Весна Дедић која је промовисала свој најновији роман „Никад нисам“, а 27. новембра судија Миодраг Мајић представио је свој роман „Деца зла“ који је доживео 16. издање, тако да је сусрету присуствовао велики број читалаца.
28.новембра у поподневним часовима у ковинској библиотеци са децом се дружио дечји писац Роберт Такарич.У вечерњим часовима, у галерији Центра за културу, Библиотека је организовала гусларско-поетско вече.Том прилико се читалачкој публици представио Славко Јекнић који је промовисао своју збирку песама „Господар ријечи“.
29. новембра Библиотека је организовала гостовање Вукове задужбине у ОШ „Бора Радић“ у Баваништу и у ковинској библиотеци.Уредница Вуковог читалишта, Љиљана Симић, представила је „Даницу за младе“. Овом приликом са децом су се дружили и дечји писци Божидар Пешев, Рајко Лукач и Славка Петковић Грујичић. Истога дана, у вечерњим часовима библиотека је организовала књижевно вече са Весном Дедић и промоцију романа „Никад нисам“ у огранку „Теофило Димић“ у Баваништу.
Прошлог четвртка, 5. децембра, Библиотека је организовала књижевне вечери са Јеленом Бачић Алимпић у огранцима у Делиблату, Мраморку и Гају. Читалачкој публици су представљена четири романа: „Рингишпил“ који је ауторкин књижевни првенац и који је доживео изузетно велики успех, затим и романи „Нигде нема те“, „Кофер из Берлина“ и „Његове беле рукавице“.
„Захваљујемо се читаоцима на поверењу и трудићемо се да и даље, у складу са могућностима, организујемо сусрете са писцима уз добре књиге“, поручује у име колектива директорка Библиотеке „Вук Караџић“ Јелена Стојановић, уз фотографије са поменутих догађаја.
Обећање испуњавају већ на почетку ове седмице – за вечерас од 19 часова (понедељак, 9. децембар) заказано је гостовање писца Владе Арсића у огранку Библиотеке у Плочици.
Извор: Општина Ковин