БОГАТ ТРОДНЕВНИ ПРОГРАМ СЛАВЕ КОВИНА

Општина Ковин као покровитељ, у сарадњи са Центром за културу, Туристичком организацијом општине, ЈП “ Ковински Комуналац“ и Првом и Другом месном заједницом Ковин, организује тродневни програм обележавања славе Ковина, Сабора светог архангела Гаврила. Посебно место у овогодишњој прослави заузима Музичко друштво „Ковински бећари“, које обележава 40 година постојања и успешног рада.

Програм започиње данас, 25. јула у 19 часова у Центру за Културу, а свечари и њихови гости имаће ове године привилегију да присуствују отварању изложбе „Иконе банатске епархије“. Изузетна поставка красиће зидове галерије до 1. августа. Овим поводом пригодан уметнички програм извешће Хор „Искон“, а потом ће уследити традиционално резање славског колача. Крај програма и увод у дан Славе припашће „Ковинским бећарима“ 

На дан Сабора св. Архангела Гаврила, 26. јула, свечана литија улицама града организује се од храма Сабора светих архангела. Од 10 сати изјутра, све до поноћи у уређеном пролазу -шеталишту у Сурдуку биће постављени штандови са сувенирима, ручним радовима, слаткишима и разним ђаконијама. Такође у Сурдуку, у „улици кишобрана“, од 17.00 часова биће отворен „Љубавни кутак“  уз музичку  подршку „Ковинских бећара“. Организатори позивају све заљубљене парове да дођу и учествују, најуспешније очекују награде. 

У 20.30 почеће концерт Кикија Лесендрића и „Пилота“ на градском тргу, а пре тога, као предгрупа наступа ковински бенд.

И у петак, 27. јула, од 10.00 до 00.00 часова посетиоци ће моћи да обиђу штандове у Сурдуку, а у 20.00 на градском тргу почиње концерт под називом „Нек звони тамбура“, поводом великог јубилеја – 4 деценије постојања и рада „Бећара“. У програму ће наступити 9 тамбурашких оркестара са преко седамдесет тамбураша, укључујући и слављенике, „Ковинске Бећаре“.

Извор : Општина Ковин