БОГДАН ЂОРЂЕВИЋ ОДРЖАО СОЛИСТИЧКИ КОНЦЕРТ

Пијаниста и професор музике Богдан Ђорђевић, подарио је синоћ Новосађанима још један свој солистички концерт у дивном здању новосадске синагоге. На репертоару су била дела Моцарта, Шопена, Рахмањинова и Листа – комади које нам је пијаниста пажљиво одабрао и, наравно, мајсторски одсвирао.

После кратке предјесење кишице, град је мирисао на озон а душе слушалаца су могле да заплове на чистим таласима музике и емоција, после којих само пожелите – чашу вина, загрљај драге особе, јастук… Можда се уз то помало подсетимо и старих поноћних емисија програма Радија 202 и неких опуштенијих времена, кад смо се лакше враћали нашој сопственој души и лепим стварима.

На Богдановим концетима сви се осећамо делом једне велике сложне породице. У тој музичкој породици увек има нешто ново, па ето, синоћ је у публици са мамом био и најмлађи љубитељ музике који се зове Арсеније. Концерте посећује од треће – а синоћ је са своје 4,5 године – са великом пажњом одслушао концерт, у стилу правог малог господина у кошуљи и сакоу. Овим Вам сведочим, драги Богдане, успели сте још једном да нас зачарате Вашом музичком чаролијом!

За Vojvodjanske.rs: слуша, пише и фотографише: В. Раонић