BOJANA RADOJEVIĆ NAJBOLJI MLADI KARIKATURISTA

Učenica trećeg razreda Gimnazije „Žarko Zrenjanin“ Bojana Radojević nagrađena je na nedavno završenom 52. konkursu „Pjer“ koji tradicionalno organizuju „Večernje novosti“, navodi nasemesto.

Nagrada koja nosi ime po karikaturisti Pjeru Križančiću dodeljuje se od 1967. godine po ideji Dragana Savića, jednog od najpoznatijih karikaturista dnevnog lista “Borba”.

Ove godine na konkursu je učestvovalo 108 autora sa 312 karikatura, a ocenu o kvalitetu pristiglih radova dao je petočlani žiri koji su činili dizajner i predavač na Fakultetu primenjenih umetnosti Slavomir Stojanović Futro, zatim laureat nagrade “Meša Selimović” i glavni i odgovorni urednik Kulturno-umetničkog programa Radio televizije Srbije Vladimir Kecmanović, urednik rubrike TRN Bojan Ljubenović, urednica izdavačkog sektora kompanije “Novosti” Jelena Jovović i generalni sekretar Večernjih novosti Lidija Obradović.

Nagradu Zlatni Pjer dobio je Dušan Smiljanić za karikaturu “Diplomci”, koja je proglašena za najbolju novinsku karikaturu. Srebrni Pjer dodeljen je Dejanu Borkoviću za karikaturu “Sloboda govora”, dok je Bronzani Pjer pripao Dušanu Ludvigu za karikaturu “Svastika”. Nagrada za portret karikaturu, koja nosi ime karikaturiste Ranka Guzine, otišla je u ruke Slaviše Ševrta.

Izvor: nasemesto