БОКСЕРСКИ САВЕЗ СРБИЈЕ ПОМОГАО БК ЧАРНОК

Боксерски клуб Чарнок укључен је у велику акцију Боксерског савеза Србије под називом „Олимпијска школа спорта“, којом се у близу 70 клубова овај спорт покушава приближити најмлађима. Управо овим поводом БК Чарнок посетили су представници Боксерског савеза, које је предводио Ненад Боровчанин, председник, и младим члановима клубу уручили вредне реквизите и опрему.

„Олимпијска школа бокса, као пројекат који смо започели широм Србије, реализује се врло добро и квалитетно и управо зато смо у посети клубу у Врбасу. Обезбедили смо неопходне реквизите који ће омогућити да чланови клуба брже напредују. Наш циљ није да свако дете које уђе у клуб постане и боксер, али је важно да постане бољи човек. Како би додатно мотивисали талентоване, за њих два пута годишње организујемо кампове на којима постају и репрезентативци. Надам се да ћемо кроз пар година постати европска и светска боксерска сила“, рекао је Боровчанин.

Жељко Жмукић, председник БК Чарнок, захвалио се Боксерском савезу на вредној донацији и истакао да ће чланови клуба сада моћи да тренирају још боље. „У току су базичне припреме за првенство Србије које ће се одржати за два месеца, а у јуну такмичаре чека ‘Војвођанска златна рукавица’, док ће се Куп нација за јуниоре одржати у Врбасу у августу“, рекао је Жмукић.

Уручењу донације за Боксерски клуб присуствовали су Милан Глушац, председник општине Врбас, Срђан Станић, члан Општинског већа задужен за спорт, и Предраг Ројевић, саветник председника општине. „Ово је за спорт у Врбасу, па и за саму општину, изузетно значајна посета и значајна доноција. Клуб Чарнок има више од 60 чланова и један је од бројних значајних спортских клубова у нашој општини, који пружа младима прилику да се баве спортом. Стога је важно што осим подршке општине има и подршку Боксерског савеза Србије“, истакао је Глушац.

Извор: Општина Врбас