БОЉИ УСЛОВИ ЗА ДЕЦУ ИЗ ОБРЕЖА

Председник општине Пећинци Синиша Ђокић обишао је са директорком Предшколске установе “Влада Обрадовић Камени” Анитом Волчевски објекат ове установе у Обрежу, где је недавно замењена недостајућа ПВЦ столарија – улазна врата у вртић и столарија на три просторије које су и окречене, чиме је комплетиран приземни део објекта.

“Све је ово део напора да свој деци у општини Пећинци обезбедимо једнако квалитетне услове за боравак у вртићу, а васпитачима једнако добре услове за рад. За ову намену Општина Пећинци сваке године издваја новац из општинског буџета, а преко квалитетних пројеката добијамо значајан део средстава неопходних за радове од Републике и Покрајине. Практично нема установе у коју није улагано, и ми ћемо наставити са улагањима у школске објекте и објекте вртића док сва деца са наше територије не буду имала услове какве имају њихови вршњаци у много већим срединама” – поручио је Ђокић.

Како нам је рекла директорка Волчевски средства за замену столарије у износу од 680 хиљада динара је обезбедио Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице.

“Након замене столарије, Општина Пећинци је финансирала кречење просторија са додатних 150 хиљада динара, чиме су значајно унапређени услови за боравак деце и за радни услови за особље” – казала је Волчевски.

Објекат Предшколске установе у Обрежу тренутно похађа 65 деце – од јаслица до припремно предшколског програма, а у објекту ради 11 васпитача и помоћног особља.

Извор: Општина Пећинци