БОЉИ УСЛОВИ ЗА РУМСКЕ АТЛЕТИЧАРЕ – СПРИНТ СТАЗА У ДВОРИШТУ ТЕХНИЧКЕ И ПОЉОПРИВРЕДНЕ ШКОЛЕ

На радост румских атлетичара, али и ученика румске Техничке и Пољопривредне школе, у заједничком дворишту поменутих школа, данас је постављена тартан атлетска стаза. Реч је о тркачкој стази за спринтерске дисциплине дужине 100 метара и ширине 2,2 метра(две траке), на којој ће тренирати атлетичари Атлетског клуба „Рума“, а такође одвијаће се и настава физичког васпитања за ученике Техничке и Пољопривредне школе.

Када је у стигао захтев АК „Рума“ за тартан стазу, локална самоуправа ни у једном тренутку није имала дилему да ли да финансира радове, казао је председник Општине Рума Слађан Манчић, који је данас у друштву члана Општинског већа задуженог за спорт Александра Бундала, обишао радове.

„Одвојили смо око 800.000 динара за овај посао пројекат. Данас је та стаза завршена, остало је још само да се обележи. Нешто раније смо урадили залетиште, такође са тартан подлогом, за троскок и скок у даљ. То је нешто што ствара много боље услове свим атлетичарима, деци која се баве атлетиком, али и ученицима из Техничке и Пољопривредне школе у чијем дворишту се овај спортски комплекс налази. АК „Рума“ деценијама улаже у румску децу, тренер Бошко Пејкић је жива легенда наше атлетике који је многу децу одвео до самих висина, до медаља на атлетским такмичењима. Подједнако је важан и васпитни моменат, многа деца су израсла у праве људе под његовом диригентском палицом, човек који је после четири деценије дочекао да ове стазе буду изграђене. Тренер који никада није ниједну чланарину ниједном детету наплатио што је стварно за респект“, истакао је Манчић и подсетио да је Општина Рума 24. новембра 2018. године, на Дан општине, покушала да се човеку одужи који је цео свој живот посветио спорту, раду са децом и младим атлетичарима доделивши му повељу као заслужном грађанину нашег града.

Сам тренер румског трофејног клуба Бошко Пејкић тврди да ће ова стаза много значити за атлетски клуб, али и да ће се настава у две школе одвијати на квалитетнији начин.

„Ова стаза ће значити много за Атлетски клуб, али и за Техничку и Пољопривредну школу, за наставу, имаће један прави објекат, право учило. Захвалио бих се пре свега локалној самоуправи и председнику Манчићу и донаторима без којих ни ово не би урадили. Тренутно овде тренира око 110 атлетичара, изузетно смо задовољни. Залетиште за скок у даљ, које је урађено пре три године, је квалитетно урађено и чувамо га, у добром је стању. Исто тако ћемо се односити и према овој стази“, каже популарни Боле и додаје да му је драже што је урађена спринт стаза, него повеља од прошле године, зато што ће у будућности стотине и хиљаде деце ту трчати.

Бивши атлетичар румског клуба и олимпијац Александар Бундало сматра да је ово велики дан за румску атлетику.

„Лично сам веома срећан, јер сам управо на овом терену тренирао, наравно без ових услова. Бољи услови су дошли у последње три године. Локална самоуправа је препознала постојање Атлетског клуба „Рума“ и резултате које су постизале генерације пре мене, а и моја генерација. Сва деца ће сада овде имати неупоредиво боље услове за тренинг, уз залетиште за даљ и троскок, растеретиће се групе млађе и старије, моћи ће да тренирају упоредо без оптерећења и гужве. Све то ће допринети бољим резулатима на такмичењу које се спрема“, напомиње Бундало.

Извор: Општина Рума