БОРИСЛАВ НОВАКОВИЋ ПОДМЕЋЕ ПОДМЛАДАК НАРОДНЕ СТРАНКЕ ДА ЛАЖЕ У ЊЕГОВО ИМЕ саопштење за медије ГрО СНС НС

      С обзиром на то да му медијска хајка против градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића и Српске напредне странке не иде током којим је он очекивао, председник Народне странке Борислав Новаковић данас је ангажовао подмладак те организације да на конференцији за новинаре изнесе лажи уместо њега. У недостатку доказа за, како он каже, „коруптивне радње градоначелника“ и мањка храбрости да изађе пред новинаре, подметнуо је младе људе да се пред представницима средстава јавног информисања срамоте уместо њега. Но, то је њихов избор.

     Градски одбор Српске напредне странке понавља да јавне набавке у предузећима нису у надлежности градоначелника, већ тендерских комисија јавних предузећа и установа. То што је у Новаковићево време владала другачија пракса, само говори о њему и његовим бившим партијским друговима, а садашњим коалиционим партнерима. Једино по чему су се међусобно разликовали док су харали Новим Садом и Србијом били су проценти од послова које су трпали у сопствене џепове.

     Као некадашњи први човек града, један од најлошијих у богатој историји Српске Атине, Новаковић би требао да зна шта је потребно за функционисање једног тако битног предузећа као што је ЈГСП „Нови Сад“. То предузеће је због побољшања наплативости и квалитета услуга, а услед недостатка радника, на јавном тендеру ангажовало приватно предузеће и омладинску задругу.  Ради се о пословима контроле карата у аутобусима и бројања путника по стајалиштима. Ништа ново, ништа непознато и врло транспарентно.

     Бори Солунцу поручујемо да Новосађани већ десет година очекују одговор где је и на који начин нестао новац са пројекта изградње Булевара Европе и где се пре 20 година налазио у време гласања о Закону о раду у Скупштини Србије: у Новом Саду, Београду, Солуну или је био клониран попут овце Доли?