BOŠ DONIRAO MILION DINARA OPŠTINI PEĆINCI

Predstavnici kompanije Boš uručili su 22. maja Opštini Pećinci donaciju od milion dinara za nabavku medicinskog materijala za suzbijanje širenja korona virusa. U ime kompanije sredstva su uručili direktor Bošove fabrike u Šimanovcima Peter Rihter (Peter Richter) i komercijalna direktorka fabrike Stefani Hilman (Stefanie Hillmann).

Rihter je tom prilikom rekao da je donacija posledica dobre saradnje između kompanije Boš i pećinačke lokalne samouprave, i da se pokazalo da je ta saradnja dobra i u vreme krize, a ne samo u dobrim vremenima.

„Srećni smo što smo u mogućnosti da doniramo ova sredstva i da pomognemo lokalnoj samoupravi, jer smo svesni da dosta ljudi nije u mogućnosti da izdvoji novac za kupovinu zaštitne opreme i dezinfekcionih sredstava. Ovaj milion je namenjen i tim ljudima“ – rekao je Peter Rihter.

Stefani Hilman je naglasila da je kompanija Boš imala podršku Opštine Pećinci u vreme policijskog časa oko organizacije prevoza radnika.

„Kad god su nam bili potrebni bili su tu za nas. Zbog toga smo mi uspeli da do danas nemamo nijednog zaraženog zaposlenog, a delovi naše fabrike već rade 24 časa sedam dana u nedelji. Ovo je naš način da se zahvalimo“ – rekla nam je Stefani Hilman.

U ime Opštine Pećinci donaciju je primio predsednik Privremenog organa mr Željko Trbović, koji se predstavnicima Boša zahvalio na donaciji koja će, kako je rekao, biti upotrebljena za kupovinu sredstava i opreme za borbu protiv pandemije koja još uvek nije završena.

„Posebno me raduje činjenica da je kompanija Boš uspela da i tokom vanrednog stanja održi proizvodnju sa malo smanjenim kapacitetom i da uprkos velikom broju radnika nije imala nijedan slučaj infekcije korona virusom na radnom mestu. I s te strane Boš se pokazao kao odgovorna kompanija, koja zna da organizuje posao i da zaštiti svoje radnike. Taj nivo odgovornosti odlikuje samo velike kompanije“ – izjavio je predsednik Trbović.

Izvor: Opština Pećinci