БОШКО ПЕЈКИЋ – ТРЕНЕР АK „РУМА“ ПРОГЛАШЕН ЗА НАЈБОЉЕГ АТЛЕТСКОГ ТРЕНЕРА У 2019. ГОДИНИ

Традиционална манифестација “Дани атлетике”, одржана је претходног викенда у хотелу “Шумарице” у Kрагујевцу, у организацији Атлетског савеза Србије.

Манифестација је окупила преко 200 представника атлетских клубова, савеза и струковних организација краљице спортова, а поред многих актуелних предавања, централни догађај била је додела признања најбољима у 2019. години.

Чувеном румском тренеру Бошку Пејкићу уручена је награда за најбољег тренера за узраст млађих пионира.

Популарном Болету награда је додељена не само за тренерски ангажман, већ и педагошки рад са млађим категоријама, на чему је у АК „Рума“ увек инсистирано, истичу у Атлетском савезу Србије.

Предан вишедеценијски рад Бошка Пејкића вреднује се подједнако и на локалу, па је тако Боле добитник и признања за допринос развоју и афирмацији Општине Рума, које му је уручено на свечаности поводом Дана Општине, прошле године.

Пошто је скромност једна од врлина која краси румску атлетску легенду, сам Пејкић је неколико пута истицао да му више значе улагања локалне самоуправе у унапређење атлетске спортске инфраструре од самих награда.

Атлетски клуб „Рума“ не наплаћује чланарину и сва деца су добродошла на тренинге који се у више термина одвијају у Техничкој и Пољопривредној школи.

Извор: Општина Рума