БОЖИЋНА ЧЕСТИТКА И РАСПОРЕД БОЖИЋНИХ СВЕЧАНОСТИ У ЗРЕЊАНИНСКИМ ХРАМОВИМА

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура и председник Скупштине града Чедомир Јањић упутили су божићну честитку, уз традиционални поздрав “Мир Божији – Христос се роди!”, свим суграђанкама и суграђанима који славе овај велики хришћански празник по јулијанском календару.

На Бадњи дан, 6. јануара 2024. године, вечерње службе и организовано паљење бадњака у храмовима одржавају се према следећем распореду:

Храм Светог Архангела Михаила – “Руска црква” – вечерња служба и паљење бадњака у 15.00 часова. У поноћ божићно јутрење, 7. јануара, у 9.00 часова Света литургија.

Храм Ваведења Пресвете Богородице у Улици цара Душана – вечерња служба и паљење бадњака у 15.00 часова; у поноћ божићно јутрење, 7. јануара, у 9.00 часова Света литургија.

Храм Успења Пресвете Богородице у Светосавској улици – вечерња служба и паљење бадњака у 16.30 часова; у поноћ божићно јутрење, 7. јануара, у 9.00 часова Света литургија и ломљење божићне чеснице.

Храм Светог оца Николаја у Барањској улици – вечерња служба и паљење бадњака у 18.00 часова, 7. јануара Света литургија у 9.00 часова и ломљење божићне чеснице.

Храм Вазнесења Господњег на Багљашу – вечерња служба и паљење бадњака у 19.00 часова; 7. јануара, у 9.00 часова Света литургија и ломљење божићне чеснице.

Извор: Град Зрењанин