ZA BRAČNE PAROVE OBEZBEĐENA BESPOVRATNA SREDSTVA ZA KUPOVINU SEOSKIH KUĆA

Pokrajinski Zavod za ravnopravnost polova raspisao je konkurs za dodelu bespovratnih sredstava bračnim parovima na teritoriji Vojvodine za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom.

Konkurs je otvoren 1. marta i prijave su do 30. aprila, a ukupna sredstva koja su opredeljena iznose 30 miliona dinara, dok je najviši iznos, koji može da se dodeli po jednoj prijavi, do milion dinara.

Za sredstva mogu da konkurišu supružnici čija bračna zajednica traje najmanje godinu dana i vanbračni partneri sa trajnijom zajednicom, u skladu sa Zakonom, a koji u svom vlasništvu nemanju stambeni prostor u vlasništvu ili suvlasništvu. Takođe, bitan uslov je da jedan od supružnika ili vanbračnih partnera nije stariji od 40 godina u trenutku podnošenja prijave na konkurs.

Supružnici treba da imaju prebivalište na teritoriji AP Vojvodine i da u prethodnih pet godina nisu prodali ili na neki drugi način otuđili nepokretnost koja je bila u njihovom vlasništvu.

Ovaj konkurs raspisuje se sa ciljem povećanja broja žena vlasnica nepokretnosti i poboljšanja demografske strukture vojvođanskih sela.

Kompletan tekst konkursa pročitajte – OVDE