„БРАНКОВИ ДАНИ“ – РАДИОНИЦЕ И ИГРОКАЗИ У ССШ „БРАНКО РАДИЧЕВИЋ“

Средња стручна школа „Бранко Радичевић“ у Руми обележава ове седмице дан школе и рођење српског романтичара чије име носи.

Мирко Зрнић директор ССШ „Бранко Радичевић“ каже да се уместо класичне прославе дана школе, образовна установа овог пута одлучила да 28 година постојања обележи бројним радионицама и игроказима.

„Желимо да покажемо шта наши ђаци и наставници могу, да демионстрирамо стечена знања и умећа, али и све оно што смо научили из прекограничне сарадње са школама у Португалу и Швајцарској“, рекао је директор Зрнић.

Од понедељка је у школи почело представљање пројеката „Мултипликација и толеранција“– Клуб Т (Швајцарска), „Усвајамо знање за школу и живот“- Еразмус + (Португалија), промовише се успех на „ФИМЕК“-у, а све су употпунили и наступи певачке групе, спортисти, рецитатори, ревије, изложбе, као и гастрономски производи ученика „Бранкове“ школе.

Популарна „Економска“ школа у Руми учествује и у Еко радиници „За чистије и зеленије школе у Војводини„, па су јуче школу посетиле и подсекретарка Бранкица Табак из Покрајинског секретаријата за урбанизам и заштиту животне средине и саветница у Секретаријату мр Тамара Стојановић. Секретаријат већ скоро деценију афирмише пројекат „За чистије и зеленије школе у Војводини, а он из године у годину добија на значају, сматра подсекретарка Табак.

„Његова суштина је да ученике приближи природи, да они постану много одговорнији према њој, да је заштите и уживају и то је прича важна за будуће генерације. Драго нам је да се пријављује све већи број школа, да млади људи у најранијој доби спознају значај правилног односа према природи, значај рециклаже и много друге корисне ствари. Све оно што школа уради у току пројекта оцениће наш Секретаријат и наградити најбоље образовне установе“, казала је Бранкица Табак и захвалила се Фондацији „Рикен“ која ове године новчано помаже реализацију пројекта, кроз финансирање једнодневних излета за награђене ученика.

Извор: Општина Рума