BRESTAČANI PROSLAVILI SLAVU

Povodom seoske slave u Brestaču u nedelju položen venac na spomenik palim borcima i žrtvama fašizma u Drugom svetskom ratu. Venac su u prisustvu meštana Brestača položili zamenik predsednika opštine Pećinci Zoran Vojkić i predsednik Saveta Mesne zajednice Brestač Marko Sretković, koji su naglasili da je Brestač podneo velike žrtve u Drugom svetskom ratu i da Brestačani ne zaboravljaju pretke koji su žrtvovali život u borbi za slobodu.

Vojkić je u obraćanju okupljenim meštanima poručio da se lokalna samouprava trudi da investira u svih 15 naselja pećinačke opštine i najavio da će tokom ove godine osnovna škola u Brestaču dobiti centralno grejanje.

Brestački lovci su u popodnevnim časovima organizovali šicaru koja je privukla stotinak učesnika, a takmičenje je trajalo do večernjih sati. U klasičnoj šicari najbolji je bio Boro Puškar iz Subotišta, drugo mesto osvojio je Petar Rović iz Rivice, dok je treće mesto pripalo Slaviši Pantiću iz Donjeg Tovarnika. Najbolji u gađanju glinenih golubova bio je Milan Đurđević iz Pećinaca.

Izvor: Opština Pećinci