БРНАБИЋ И МИРОВИЋ ОБИШЛИ РЕКОНСТРУИСАНУ ШКОЛУ У АДИ

Поводом почетка нове школске године, председница Владе Републике Србије Ана Брнабић и председник Покрајинске владе Игор Мировић обишли су данас обновљену Основну школу „Чех Карољ“ у Ади, која је у потпуности реконструисана заједничким средствима републичке и покрајинске владе.

„Када смо заједно много смо јачи и то је видљиво конкретно и на овом пројекту, на ком смо радили са Владом Србије, Министарством просвете и Канцеларијом за јавна улагања“, рекао је председник Покрајинске владе Игор Мировић, пожелевши свим ђацима успешан почетак школске године.

Он је додао да Покрајинска влада ради на реконструкцији школа широм АП Војводине, али и на бројним другим пројектима који имају за циљ јачање образовања у свим његовим сегментима.

„Ово је слика много бољег стања у просвети у односу на оно које је било пре пет или десет година“, оценио је председник Мировић, те истакао уверење да ће најављено повећање зарада у просвети додатно ојачати ову област.

Током летњег распуста завршили смо реконструкцију 18 школа широм Србије, а ова школа у Ади је једна од њих, у чију је реконструкцију уложено 82 милиона динара, изјавила је председница Владе Републике Србије Ана Брнабић.

„Ова школа је први пут реконструисана након више од сто година и ово је веома важан дан, јер је образовање једно од највећих приоритета Владе Републике Србије и Покрајинске владе“, поручила је председница Владе Србије.

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић изјавио је овом приликом да ће ова школска година бити реформска, јер ће обогатити и унапредити укупан процес образовања.

„Посебно сам захвалан што смо данас у Ади, и што одавде почиње нова школска година, ово је веома снажна порука како родитељима и деци тако и широј јавности“, изјавио је председник Скупштине АП Војводине Иштван Пастор.