БРОЈНЕ МАНИФЕСТАЦИЈЕ ОБОГАТИЋЕ И ОВО ЛЕТО У АПАТИНУ

Првог викенда маја ће тродневним програмом бити одржане „Мајске свечаности“ у Пригревици. Програм ће почети у петак 05. маја када ће публику од 21:30 забављати Гоца Тржан. Као и ранијих година, организатори су се потрудили да се током три дана кроз спортске игре, књижевно вече и друге културно-уметничке догађаје обележи Дан колонизације села, Дан ослобођења села и Дан спомен библиотеке.

У суботу 17. јуна у Апатину се, по трећи пут, одржава међународни фестивал ракије „Горње Подунавље“. Једна од престижних манифестација на територији наше државе, овог пута се одржава у пешачкој зони улице Српских владара са почетком од 11 часова. За сада је познато да ће поред излагача популарне „препеченице“ из Србије, Хрватске, Словеније, Македоније, Мађарске, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Румуније, посетиоци уживати у звуцима тамбурашког састава „Ђувегије“ и оркестра „Мали мрав“, док ће у културно-уметничком делу програма своја умећа показати КУД „Царза“ и „Апатинске мажореткиње“.

У овом тренутку, познат је и програм којим ће бајкери обележети свој викенд на каналу код „Беле лозе“. У организацији МК „Пантер“ Апатин, а уз подршку Туристичке организације Апатин, од 30. јуна до 02. јула очекује нас дружење са стотинама моториста из земље и региона који ће дефиловати Апатином уз сјајне вечерње журке и велике концерте од којих је свакако најзвучнији наступ рок легенди бивше Југославије – бенда „КЕРБЕР“.

Током јуна месеца, Апатинци и сви заинтересовани гости обележиће и „Дан Дунава“, док ће Крајишници снагу и умеће одмерити на традиционалној Олимпијади. Све то ће бити увертира за 4 дана „Рибарских вечери“ које се ове године одржавају од 6. до 9. јула, док ће последња недеља седмог месеца бити резервисана за ТИД регату у среду, као и љубитеље панк рок музике и још једног „Deer and Beer“ фестивала који ће се одржати у суботу 29.07. Што се августа тиче, навикли смо се на „Дан младих“ и традиционалну „Ромску ноћ“, а ове године ће се летњи програм наставити и након тих догађаја јер смо домаћини Светског првенства у риболову на пловак за жене, о чему ће бити још доста речи, сазнајемо од директора Туристичке организације Апатин Немање Јовића.

О програмима и сатницама најављених догађаја, као и свему што ће предстојати до краја летње сезоне, организатори ће благовремено обавестити многобројну заинтересовану публику путем сајта и својих страница на друштвеним мрежама.

Извор: Општина Апатин