БРОНЗАНА МЕДАЉА ЗА УЧЕНИКА ЕКОНОМСКО-ТРГОВИНСКЕ ШКОЛЕ НА МЕЂУНАРОДНОМ ТАКМИЧЕЊУ ПРОФЕСИОНАЛНИХ КУВАРА

Талентовани ученици Економско-трговинске школе из Куле – Филип Семан, Василије Рогановић и Александар Церкуник, заједно са својом менторком Слободанком Пећаранин, с поносом су представљали своју школу на престижном Међународном такмичењу професионалних кувара „Гастро Куп Србија“. Ово узбудљиво такмичење, које се одржало на 54. Новосадском сајму, представља седмо по реду издање „Гастро Купа Србије“ 2023.

Филип Семан и Василије Рогановић су свој кулинарски таленат демонстрирали кроз припрему јела од пилетине, што је резултирало заслуженим освајањем дипломе. У другој категорији, јела од тестенине, Александар Церкуник је заслужено освојио бронзану медаљу.

Менторка, Слободанка Пећаранин, није крила задовољство постигнутим резултатима својих ученика. Како истиче, њихов успех није само одраз кулинарских вештина, већ и демонстрација усвојеног знања и умећа на највишем нивоу.

Директорка Економско-трговинске школе, Татјана Вјештица, и наставник Бојан Омеровић, својом подршком су били ослонац ученицима током целог такмичења. Њихова посвећеност и ентузијазам додатно су подстакли тимски дух и допринели укупном успеху школе на овом престижном догађају.

Овај догађај не само да слави кулинарско умеће младих талената, већ и потврђује да Економско-трговинска школа неуморно ради на развоју будућих лидера у свету гастрономије.

Извор: Општина Кула