БРОНЗАНЕ МЕДАЉЕ ЗА НАШЕ КОШАРКАШЕ И КОШАРКАШИЦЕ

И мушка и женска кошаркашка екипа будимпештанске Српске гимназије „Никола Тесла“, окитиле су се бронзаним медаљама у завршници Ђачке олимпијаде у Мађарској, одржаној од 1. до 4. марта у Печују и на тај начин донеле нову радост својим навијачима, родитељима, пријатељима и школи коју похађају.

Тренер Немања Томашевић био је поносан на своје играчице: „Треће место је, свакако, успех. Наравно, после освајања златних медаља, три узастопне победе на Ђачким олимпијадама, иако смо сада кикснули и спали са трона, мислим да овај резултат није неуспех. Због болног пораза у полуфиналу било је суза, туговања, али су се девојке опоравиле и забележиле још један успех. Битно је да се извуку неке поуке и да то буде једна лекција за будуће, да нам се такве грешке не понављају.“

Његов колега, тренер мушке екипе Дејан Младеновић, за наш лист је изјавио „Нажалост, нисмо успели да дођемо у најјачем саставу, имали смо и повређених, а и због радова који су у току у нашој школи, другачије смо се припремали за овај турнир. Без обзира на то, Панонхалма је заслужено тријумфовала ове године. Они су заслужено освојили титулу првака“.

у „Ол-стар“ екипу, тј. најбољу женску петорку турнира, од наших кошаркашица је доспела Лара Живковић. Од момака, члан „Ол-стар“ екипе постао је капитен Стефан Сујић.

 

Извор: Српске недељне новине, Будимпешта