БРЗА ПРУГА ОД НОВОГ САДА ДО СУБОТИЦЕ ДО КРАЈА 2024. ГОДИНЕ

Председник Покрајинске владе Игор Мировић заједно са председником Републике Србије Александром Вучићем и министром грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Гораном Весићем обишао је завршне радове на железничком вијадукту код Врбаса, највећем и најсложенијем грађевинском објекту на делу пруге Нови Сад – Суботица.

Ово је један од четири објекта која ће бити изграђена изнад канала Дунав – Тиса – Дунав у дужини од око 1.417 метара и налази се на делу треће деонице међународне брзе пруге од Београда до Будимпеште.

Покрајинска влада ставила је на располагање своје ресурсе како би дала допринос и подршку реализацији овог пројекта, који је од националног значаја.

„Имамо поверења у кинеске компаније, имајући у виду све важне пројекте које су до сада реализовале на територији наше земље, првенствено захваљујући стратешком савезништву које су успоставили председници Србије и НР Kине Александар Вучић и Си Ђинпинг“, рекао је председник Мировић и навео да имамо обећање од извођача радова да ће брза пруга од Новог Сада до Суботице бити завршена до краја 2024. године.

„Пруга за брзине од 200 километара на сат ће потпуно променити лице наше земље и унапредити квалитет живота грађана у местима која се налазе на њеној траси”, изјавио је председник Мировић.