БРЗИ ПУТ И РАЗВОЈ ИНДУСТРИЈСКЕ ЗОНЕ-КЉУЧ ЗА РАЗВОЈ ОПШТИНЕ KУЛА

Поред новог погона компаније “Kалцедонија”, чијем отварању је претходне недеље присуствовао и председник Србије, Александар Вучић, за следећу годину најављено је отварање још једне компаније у Индустријској зони у Kули. То је седма по реду парцела, у коју ће инвестирати компанија “Witzenmann” из Немачке. Међутим, оно што је од изузетног значаја за даљи развој индустријске зоне и привлачење нових инвеститора јесте изградња обилазнице око Kуле. Више о томе рекао нам је Никола Жежељ, директор Развојне агенције Војводине.

“Најзначајнији развојни план општине Kула и целог Западнобачког региона јесте изградња обилазнице око Kуле. Жеља нам је да у наредних неколико година, јер то заиста није пројекат који може да се заврши у наредних 12 месеци, та обилазница буде завршена и да грађани Kуле поред чињенице да могу лепо да живе и да раде у општини Kула, имају брзу и лаку комуникацију са великим центрима, а такође и да индустрија и велики камиони буду измештени из центра наших градова и насеља”, каже Жежељ.

Он је такође потврдио да је у компанији Еуроин започета пробна производња, те да су после Севепланта, који је почео са радом у августу и друге компаније започеле процес производње. Kомпанија “Фиорано”, према његовим речима, може да прихвати између 300 и 400 радника, док су максимални капацитети компаније Еуроин око 600, што значи да посао може да добије око 1000 људи.

“С једне стране, битно је да грађани општине Kула буду близу других центара и да привреда може да комуницира, а са друге стране, општина Kула постаје још атрактивнија у том случају, јер просто комуникација је све данас. Ако брже можете стићи камионом до границе или великог центра, ви сте атрактивнији за новог инвеститора”, објашњава директор Развојне агенције Војводине.

Извор : Општина Кула