„BUDUĆI ASOVI“ MEĐU NAJJAČIMA U SRBIJI

Tokom jučerašnjeg dana, na igralištu fudbalskog kluba „Hajduk 1932“ u Šimanovcima, pod pokroviteljstvom pećinačkog Sportskog saveza „Razvoj sportova“, organizovan je 21. turnir pionirskih ekipa „Budući asovi“, za mlade igrače 2009. godišta, na kojem su učestvovali, pored domaćina i poznati klubovi iz Beograda, Novog Sada i Šapca – Crvena zvezda, Partizan, OFK Beograd, Radnički, Vojvodina, Čivija i ŠF Šarić. Već prve utakmice su pokazale da će mladi igrači Vojvodine biti među najozbiljnijim kandidatima za pobednika. To su i postali, uz gol razliku 13:0.

Učesnike turnira i goste, pozdravili su Zoran Vojkić, zamenik predsednika opštine Pećinci, Aleksandar Mandić, predsednik Saveta mesne zajednice Šimanovci, kao i Žarko Mrkajić, trener najmlađih fudbalera Hajduka, rodonačelnik turnira „Budući asovi“.

„Ova sportska manifestacija je odavno postala zaštitni znak ne samo Hajduka 1932 i Šimanovaca, već i lokalne zajednice. Drago nam je da je turnir među najjačim za ovo godište u Srbiji. Kao takvog, pećinačka lokalna samouprava ga je prepoznala i finansira. Ovi mladi fudbaleri moraju da se na pravi način edikuju i da kroz sport stasaju u ljude. Naravno, mi ćemo i dalje maksimalno pomagati sve aktivnosti naših klubova, a posebno školski sport“ – izjavio je Vojki.

Šutom sa centra turnir je zvanično otvorio Siniša Đokić, predsednik Sportskog saveza „Razvoj sportova“.

„Velika je čast i privilegija skupiti na jedno mesto naše najeminentinije klubove. Ta činjenica najbolje pokazuje koliki ugled uživa ovaj turnir. Tokom proteklih dvadesetak godina, turnir je na neki način bio odskočna daska za, sada već aformisane, superligaške fudbalere, pa i internacionalce. Nadamo se da će među igračima, koje smo sada gledali, biti takvih. Žarku Mrkajiću želimo da sa nesmanjenim elanom, nastavi sa popularizacijom fudbala“ – izjavio je Đokić.

U prvoj fazi turnira ekipe su igrale po grupama. Rezultati: Grupa A, Partizan – ŠF Šarić 3:0, OFK Beograd – Čivija 1:0, ŠF Šarić – Čivija 4:0 i Partizan – OFK Beograd 2:0; Grupa B, Crvena zvezda – Radnički 8:0, Hajduk 1932 – Vojvodina 0:5, Radnički – Hajduk 1932 0:2 i Crvena zvezda – Vojvodina 0:5. Utakmice za plasman: za 7. mesto, Radnički – Čivija 3:0; za 5. mesto, Hajduk 1932 – ŠF Šarić 3:2; za 3. mesto, Crvena zvezda – OFK Beograd 6:0; finale, Vojvodina – Partizan 3:0. Tri najbolje ekipe nagrađene su peharima, a igrači medaljama.

Organizovano je i takmičenje u pimplovanju (žongliranju) lopte, gde je najviše uspeha imao Dragan Anokić (ŠF Šarić). Specijalne nagrade, plakete i lopte, dobili su: najbolji igrač, Veljko Petrović i strelac, Luka Andrijašević (oba iz Vojvodine) i golman, Miloš Ćirić (OFK Beograd). Najuspešniji trener, Đorđe Pintać (Vojvodina), od domaćina dobio je „specijalnu nagradu“ – šešir.

Izvor: Opština Pećinci